FLÄRP


Vår strävan är att skapa en god sammanhållning mellan alla lärarstudenter

oavsett om det gäller förskola, grundskola, ämneslärare, och oavsett om du

studerar på campus eller på distans.

Utbildningsutskottet

Sektionen bedriver utbildningsutveckling mot programmen. Vi satsar stenhårt på att våra utbildningar ska hålla hög kvalité jämfört med andra utbildningar runt om i landet.

Eventutskottet

Sektionen syftar till att skapa mervärde för medlemmarna genom gästföreläsningar, näringslivskontakt och andra event. Vi glömmer dock inte bort hur viktigt det är med sammanhållning i klassen så vi anordnar även sittningar och andra nöjesevent.

 


Medlemskap

Som medlem i Dalarnas studentkår blir du automatiskt medlem i sektionen om du läser ett utav de program sektionen anknyter till. Du måste läsa i programmet och vara medlem i studentkåren för att få rätt att delta på sektionens aktiviteter.

 

Engagemang

Vi i sektionen är alla medlemmar i Dalarnas studentkår och det krävs för att vi ska få lov att engagera oss som representanter i sektionen. Sektionen är den del av Studentkåren ämnat för just dessa program på Högskolan Dalarna.


Håll dig uppdaterad

Kontakt

Håll koll på när det händer genom vår sida. Där hittar du all information, vi lägger upp event här för att hålla det enkelt.

 

Vår email: flarp@dalastudent.se


Verksamhet


Vilka är Flärp - Sektionen för lärarprogrammen?

Vi är Dalarnas Studentkårs sektion för lärarstudenter och kallar oss FLÄRP. Vår strävan är att skapa en god sammanhållning mellan alla lärarstudenter, oavsett om det gäller förskola, grundskola, ämneslärare, och oavsett om du studerar på campus eller på distans.

 

Vad sysslar lärarsektionen egentligen med?

Vi är engagerade i utbildningsbevakning, vilket innebär att vi har en nära kontakt med lärare på Högskolan Dalarna och är insatta i hur utbildningarna ska utformas. Vi anordnar olika evenemang för våra medlemmar såsom sittningar och föreläsningar inom olika teman i skolan. Dessa sker utanför vad Högskolan Dalarna själva tar upp, och på så sätt kompletterar vi de olika lärarutbildningarna inom vissa teman. Vi kan också genom vårt samarbete med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering hjälpa dig till ett jobb inom skola både under och efter din studietid.

 

Men hur blir jag medlem då?

För att vara med i Flärp behöver du vara medlem i Dalarnas Studentkår. Du registrerar enkelt ditt medlemskap via www.dalastudent.se . Välj "bli medlem" och skrolla ner till "medlemsportalen". Du loggar in med dina inloggningsuppgifter för Högskolan Dalarna och väljer sedan "kåravgift".